• Home
  • Tag: 夜上海论坛YXY

House O / Jun Igarashi Architects

first_img Japan House O / Jun Igarashi ArchitectsSave this projectSaveHouse O / Jun Igarashi Architects 2009 Photographs Area:  112 m² Area:  112 m² Year Completion year of this architecture project Structural Engineer: Daisuke Hasegawa & Partners Year:  CopyAbout this officeJun Igarashi ArchitectsOfficeFollowProductWood#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTokoro DistrictHousesJapanPublished on December 30, 2013Cite: “House O / Jun Igarashi Architects” 30 Dec 2013. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen MixersVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ Fine WoodPartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesCultural / SportsPENT FitnessFitness Equipment – BANKA™ Weight BenchSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – B-ClassConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMMetal PanelsTrimoQbiss One in OfficesBricksFeldhaus KlinkerFacing Bricks – Waterstruck VascuWood Boards / HPL PanelsInvestwoodViroc Nature for FurnitureCurtain WallsMetawellFacades – Aluminum Curtain WallsHeatingFocusFireplaces – PaxfocusPatios / TerracesGlas MarteGlass Pavilion – GM Pavillon360More products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Architects: Jun Igarashi Architects Area Area of this architecture project Structure:Timber frameCity:Tokoro DistrictCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Iwan BaanRecommended ProductsWindowsSolarluxSliding Window – CeroDoorsLonghiDoor – HeadlineDoorsLinvisibileLinvisibile Curved Hinged Door | AlbaDoorsSky-FrameInsulated Sliding Doors – Sky-Frame Arc About the SiteSave this picture!Floor Plan, SectionThe site sits in Northern Japan, in a small city of Eastern Hokkaido with a mere population of 7000. The forestry industry has been lasting since long ago, however depopulation advances while the factory industry declines. The house sits on a large site of about 2000 square meter in such a city. Building density in the area is very low, a unique cityscape in Japan. To the East, across the street, there is a wood factory, to the West, a hospital. The house has quite a distance from the nearest neighbors sitting to the South and North making it difficult to draw from the context.The ProgramSave this picture!© Iwan BaanFor the couple who will be residing here, the basic program is placed in; entry foyer, entry storage, family room, kitchen, guest room, bedroom, side room, wash closet, wash room, and bath. The residents do not want to feel the eyes of the passer-bys and that there is no difference in floor level.The ProjectSave this picture!© Iwan BaanAs we begin our studies with the given condition, a rational square plan is constructed with the rooms fitted into the plan. However, we realize that this method creates extra circulation corridors and orients rooms and views in an irrational manner. The smallest plan of each program is cut out to be placed in a location and orientation that is favorable. For example, the kitchen is placed in a “selfish” way to look out to the tree garden on the site, and then connected the dinning to the kitchen. With this method, the extra circulation corridors to connect the spaces and hierarchy due to its location and orientation are omitted.Save this picture!© Iwan BaanVolumetric study follows by setting all volume to 10 m high. From this point, according to the room function and area, the appropriate ceiling height is applied to each volume. Each volume becomes shorter as it sprawls from the tallest central living room. From certain points of the site, the house may look symmetrical but one step over, the form changes; similar phenomenon to construct in nature.Project gallerySee allShow lessThe 20 Best Articles of 2013MiscInternational Youth Center in Oberschleißheim / ATELIER 30Selected Projects Share House O / Jun Igarashi Architects Year: center_img ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/462393/house-o-jun-igarashi-architects Clipboard ArchDaily Projects Houses photographs:  Iwan BaanPhotographs:  Iwan Baan 2009 CopyHouses•Tokoro District, Japan “COPY” ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/462393/house-o-jun-igarashi-architects Clipboard “COPY” Save this picture!© Iwan Baan+ 25 Sharelast_img read more