• Home
  • Tag: 夜上海论坛SWX

RING / APOLLO Architects & Associates

first_img Japan Projects CopyHouses•Tokyo, Japan Save this picture!© Masao Nishikawa+ 23 Share Houses Year:  RING / APOLLO Architects & Associates ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/245809/ring-apollo-architects-associates Clipboard ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/245809/ring-apollo-architects-associates Clipboard Photographs “COPY” RING / APOLLO Architects & AssociatesSave this projectSaveRING / APOLLO Architects & Associates ArchDaily 2012 CopyAbout this officeAPOLLO Architects & AssociatesOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesTokyoInfrastructureJapanPublished on June 25, 2012Cite: “RING / APOLLO Architects & Associates” 25 Jun 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogShowershansgroheShower MixersVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ Abrasion ResistantPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceLightsVibiaLamps – NorthCultural / PatrimonialIsland Exterior FabricatorsSeptember 11th Memorial Museum Envelope SystemSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight, DZNE GermanyHanging LampsLouis PoulsenLamp – PH ArtichokeTiles / Mosaic / GresiteHisbalitMosaic Tiles – TexturasAcousticMetawellAluminum Panels – Acoustic SailsMineral / Organic PaintsKEIMTiO2-free Mineral Paint – Soldalit®-ArteWall / Ceiling LightsA-LightWall Grazer Concealed LightsDoorsBuster and PunchDoor Hardware – Pull BarMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream “COPY” Photographs:  Masao Nishikawa    Save this picture!© Masao NishikawaRecommended ProductsEnclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsCeramicsApariciPorcelain Tiles – TangoEnclosures / Double Skin FacadesRodecaRound Facade at Omnisport Arena ApeldoornDoorsStudcoAccess Panels – AccessDorThis project was located in a dense residential area of suburban Tokyo populated by a mix of new and older buildings. As our client wanted a space with a feeling of openness, our main concern was how to ensure both privacy and a sense of harmony with the surroundings.Save this picture!© Masao NishikawaThis white house, which stands on a northeastern corner plot, projects a closed-off exterior with only a continuous series of horizontal windows on each side, obstructing views from the outside looking in. The ring-shaped wing wall protruding boldly outwards from the top of the entrance, which also accommodates a parking space, creates a semi-outdoor space that resembles a pilotis structure. This intermediate zone, delicately poised between exterior and interior, produces a measured and balanced sense of privacy. Save this picture!© Masao NishikawaThe master bedroom, children’s room and bathroom are located on the first floor, while the second storey houses a large single space that serves as a family room. The rigid-frame structure that incorporates a number of steel posts within it allowed us to create a timber-framed house whose south-facing facade features windows that can be opened all the way. Save this picture!elevationThe ring-shaped outer wall also proved to be effective in shutting out the chaotic urban landscape visible from outside the windows. This particular feature served to frame and “borrow” the aerial landscape outside the house, bringing it into the interior while also obstructing lines of sight that might peer into it. The grating on the floor of the balcony admits light to the bottom floor, while also shielding the inhabitants from prying outside eyes at ground level. Save this picture!© Masao NishikawaIn contrast to the private rooms on the first floor, the cantilevered second storey with its central public room projects an object-like presence. Although this configuration creates a loose separation between the living room and dining/kitchen, the continuous slanting ceiling serves to unite the entire space, creating a quiet sense of calm.Project gallerySee allShow lessVideo: NA House by Sou Fujimoto ArchitectsArticlesMusée de la Romanité / Elizabeth de PortzamparcArticles Share Architects: APOLLO Architects & Associates Area Area of this architecture project Area:  104 m² Year Completion year of this architecture project last_img read more