• Home
  • Tag: 夜上海论坛PAZ

OKS CASA / seARCHOFFICE

first_imgOKS CASA / seARCHOFFICESave this projectSaveOKS CASA / seARCHOFFICE Save this picture!© Spaceshift Studio+ 37Curated by Fernanda Castro Share Photographs Thailand “COPY” Projects Architects: seARCHOFFICE Area Area of this architecture project 2017 CopyHouses•Khwaeng Bang Wa, Thailand ArchDaily “COPY”center_img Area:  3200 m² Year Completion year of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899966/oks-casa-saarchoffice Clipboard Manufacturers: Gaggenau, Grohe, Kohler, Poliform, Forma, GROHE/ KOHLERSave this picture!© Spaceshift StudioRecommended ProductsDoorspanoramah!®ah! PivotFiber Cements / CementsApavisaTiles – Nanofusion 7.0Renders / 3D AnimationAUGmentectureAugmented Reality Platform – AUGmentecture™DoorsC.R. LaurenceCRL-U.S. Aluminum Entice Series Entrance SystemText description provided by the architects. On the land around 2.0 Rai on Pattanakarn road, Bangkok, this private exclusive residence for the extended family. Consist of three houses, each are in their own privacy yet connected to each other by the common area and swimming pool. According to the function requirement of the family, the area requirement is almost 3000sqm combined which make the building add up to 4 storey at the highest.Save this picture!© Spaceshift StudioTo compose these building into homely scale, the Architecture is design to appear horizonal by the hidden lower floor underneath the common function : the drop off area, swimming pool and the pavilion.Save this picture!© Spaceshift StudioAt the approach level, the House is appear to be access on ground level but in fact the underneath level are all service quarter, which all connected. The function are : the main garage, maid quarter, mechanic room, storage and wine cellar and shooting gallery.Save this picture!© Spaceshift StudioThe Concept design is to create special space to enhance the normal practical house and go beyond. There are many highlight space in this project, intentionally designed hidden to be found, even for the owners.Save this picture!© Spaceshift StudioSave this picture!First floor planSave this picture!© Spaceshift StudioFor the visitor, after a brief approach to the main entrance space with cobble stone plaza, a comfortably descending slope leads to the Supercar Gallery. This space is specially design to house 6 supercars, 5cars in the gallery and the most favorite one in the cockpit room adjacent to it.Save this picture!© Spaceshift StudioThe structure spans 18 metre without any column while a supercar can be driven to display in  the cockpit room, where function as a guest gathering place, entertainment lounge with minibar and living area. From this room, the space is visually connected to the Supercar Gallery towards the landscape, the shaped green hill to the main house dinning room.Save this picture!© Spaceshift StudioThis space is also visually connected to the upper level of the owners’ living room. And from the top view, through inverse curve void on , top view of The Enzo’s Ferrari is framed for enthusiasts’ appreciation. The Family Pool area performs as the connection space of all buildings together, and also as a central space, visually and physically.Save this picture!© Spaceshift StudioPavilion is created adjacent to the pool to contain space for recreation and equipped multifunction space. Inside is an air conditioned lounge area with a minibar. The bar shares part of the pool in section. The user could dive through the glass wall from the pool outside into the bar counter to join the activity in this pavilion.Save this picture!© Spaceshift StudioAt the main house, Owners can entry from the garage by glass elevator  which moves up through section of water. Emerge from the depth of water, is the Living hall. The double height open lobby of this main house face toward pool and landscape. Large tree is design to position as a foreground of the view as well as the natural tool for scale down the height of the building.Save this picture!© Spaceshift StudioNatural light plays a great role for this house. By the very specific detail treatment and design, the sublime space of marble stone wall and a play of natural light, the staircase is on of the highlight for the house. Attention to the very detail is the key of this architecture. The Architect and builder work closely together on site to achieve such finest craft. For the owner, this house has become their everyday retreat, the Architecture of serene living.Save this picture!© Spaceshift StudioCorridor is another interesting space not only used to connect the house together but also create an enclosure for the pool. Special detail design of steel columns where they touch the wooden ceiling is on hidden gem of this space. This shallow water part of the pool, alongside this corridor, is another playground for kids.Save this picture!© Spaceshift StudioProject gallerySee allShow lessM9 Workspace / M9 Design StudioSelected ProjectsRenovation of Cotton Lab in Changzhou / Atelier ArchmixingSelected Projects Share Year:  OKS CASA / seARCHOFFICE ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/899966/oks-casa-saarchoffice Clipboard Houses Photographs:  Spaceshift Studio Manufacturers Brands with products used in this architecture project CopyAbout this officeseARCHOFFICEOfficeFollowProductsWoodGlassConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesKhwaeng Bang WaThailandPublished on August 13, 2018Cite: “OKS CASA / seARCHOFFICE” 13 Aug 2018. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogPartitionsSkyfoldIntegrating Operable Walls in a SpaceGlass3MSun Control Window Film in MarkthalSinkshansgroheBasin FaucetsPaintSTAC BONDComposite Panel Finishes – MetallicsConcreteKrytonConcrete Hardening – Hard-CemSkylightsLAMILUXGlass Skylight FE PassivhausLightsLouis PoulsenOutdoor Lighting – Flindt GardenWindowsVEKAWindows – SOFTLINE 70 ADUrban ShadingPunto DesignPavilion – CUBEDoorsLinvisibileLinvisibile FILO 10 Hinged Door | AlbaWoodHESS TIMBERTimber – GLT BlockGreen FacadesSempergreenLiving Wall – SemperGreenwallMore products »Save世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more