• Home
  • qpgflduw
  • Redcliffs Estuary / Stufkens + Chambers Architects

Redcliffs Estuary / Stufkens + Chambers Architects

first_imgRedcliffs Estuary / Stufkens + Chambers ArchitectsSave this projectSaveRedcliffs Estuary / Stufkens + Chambers Architects “COPY” Architects: Stufkens + Chambers ArchitectsText description provided by the architects. The client’s simple brief called for a large, open-plan house with a palette of natural materials capable of accommodating a growing family and numerous guests. This business couple who commissioned this house were looking for a dwelling that would work on a number of levels. Firstly, they wanted a functional home. Secondly, they wanted a place to socialise with friends and business acquaintances. Thirdly, they wanted a place of spiritual calm and clarity. Challenges included site constraints and building a contemporary home in a street populated by more traditional homes.Our three-story house is composed of three separate buildings, joined by transparent links wrapped around an open courtyard. The living pavilions can be fully opened up to encourage airflow and to provide views from the courtyard through to the sea. It incorporates five bedrooms, several living areas, study, gym and adjacent lap pool and spa, a wine cellar, and multiple garaging.Save this picture!Courtesy of stufkens + chambers architectsRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWoodParklex International S.L.Wood cladding – FacadeWoodTechnowoodPergola SystemsWoodEGGERLaminatesStrong organic concrete tilt panel walls are combined with white coloured panelised cladding, plastered walls and stained cedar, carefully composed to provide a palette of texture and colour. The design specifies the use of low VOC carpets, paints, adhesives and sealants for the indoor environment. Garages are extra large encouraging the use and storage of cycles to add to sustainable transport. Dedicated service areas allow ease of council recycle bins. The design incorporates a variety of passive and heat recovery systems to reduce energy consumption and increase occupant comfort levels. An open-minded client, a commitment to contemporary architectural language, the careful use of natural materials, precise planning and detailing, and an expansion of the brief into landscaping and lighting all contributed to a successful result.Save this picture!site planThe house is notable for the way in which it explores the process of arrival and movement through the spaces, in a deliberate and sequential way. We used a limited natural palette of materials throughout – walnut timber veneer, timber flooring, exposed aggregate concrete walls, frosted glass and simple white interiors – to create a timeless, modern building, appropriate to its urban location.Save this picture!Courtesy of stufkens + chambers architectsThe kitchen is the axis of the living areas and was given special treatment with the use of light and rich walnut veneer, design elements that continue throughout the house. Differential levels divide the open plan living area and entry flow, which takes in the views with an open void featuring a transparent bridge link to the north facing terrace.Save this picture!Courtesy of stufkens + chambers architectsThe media/lounge room on the ground floor is a sound-proof room with a mixture of solid and transparent walls, which encompass a feature air-conditioned wine store. Automated solar blinds are augmented with localised, carefully-concealed air-conditioning and double glazing to achieve high levels of comfort in warm afternoon sun conditions. The ground floor slab, wall and roof construction are all heavily insulated to limit heat loss and heat gain, and create an even living environment.Save this picture!first floor planProject gallerySee allShow lessSpliced Towers / AQSO ArquitectosArticlesIn Progress: Steven Holl Architects’ Campbell Sports Center Tops OutArticles Share New Zealand Projects ArchDaily ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/200562/vanaalst-house-stufkens-chambers-architects Clipboard CopyHouses•Christchurch, New Zealandcenter_img “COPY” Save this picture!Courtesy of stufkens + chambers architects+ 8 Share Houses ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/200562/vanaalst-house-stufkens-chambers-architects Clipboard CopyAbout this officeStufkens + Chambers ArchitectsOfficeFollowProductConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesChristchurchHousesNew ZealandPublished on January 17, 2012Cite: “Redcliffs Estuary / Stufkens + Chambers Architects” 17 Jan 2012. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – Metropol ClassicVinyl Walls3MVinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldVertically Folding Operable Walls – Zenith® SeriesPanels / Prefabricated AssembliesProdemaProdEx Wood Facade in the Aspen Art MuseumSealantsSikaRenovation of Zeitz MuseumSinksBradley Corporation USAVerge Coordinated Soap Dispenser and Faucet SetsWoodLunawoodThermo Timber and Industrial ThermowoodAcousticFabriTRAK®FabriFELT™ for Walls and CeilingsGlassDip-TechDigital Ceramic Etch PrintingWindowspanoramah!®ah! Ultra MinimalistEngineered Wood FlooringAustralian Sustainable Hardwoods (ASH)Australian Oak Engineered FlooringLouvers / ShuttersConstruction SpecialtiesSunshades – Airfoil LuxMore products »Read commentsSave世界上最受欢迎的建筑网站现已推出你的母语版本!想浏览ArchDaily中国吗?是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Redcliffs Estuary / Stufkens + Chambers Architectslast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *