LAMA House / LAMA Arhitectura

first_imgArchitects: Lama Arhitectura Area Area of this architecture project Photographs:  Radu Malașincu+ 29 Share Romania 2015 ArchDaily “COPY” Year:  Projects Year:  LAMA House / LAMA ArhitecturaSave this projectSaveLAMA House / LAMA ArhitecturaSave this picture!© Radu MalașincuHouses•Bucharest, Romania ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777884/lama-house-lama-arhitectura Clipboard Save this picture!© Radu MalașincuText description provided by the architects. Context: The project could be considered as daring because of its site proportions, a long but very narrow strip of land (7.5 X 40 M) with a blind wall on one side.Concept: The house was built for a family of 4, in order to protect its members and meet the needs as best as possible.Save this picture!© Radu MalașincuDue to the shape of the site and its surroundings, the house resulted as a long and 4.5 mnarrow shape, attached to the neighbours blind wall. The facades and the layout of the house were built according to their position towards the public or private areas of its surrounding and the cardinal points.Save this picture!Floor PlansThe facades and the layout of the house had different approaches, given the orientation towards the public or private areas of the surroundings and the cardinal points. The best example would be the southern facade, moulded to work as a sun trap.Save this picture!© Radu MalașincuLayout: The house was built so that it would have a small frontyard which provides entrance from the street, as well as a larger private backyard. The acces point inside the house is signaled by a burnt wooden box, the vestibule, attached to the white main volume of the house, thus creating a visual contrast.Save this picture!SectionThis project was build with consideration towards the main principles of passive housing. The southern facade opens large windows towards the private family backyard, without forgetting to shield itself from the sun. It uses passive shading creating a funnel shaped facade and a pergola. The main material used for the backyard facade is burnt wood. The image created is harmoniously integrated with the protected intimate garden, due to its organic refference and induced warmth.Save this picture!© Radu MalașincuThe facades facing the street (North) and the neighbour on the left (East), due to the nearing position providing little privacy, are more opaque and sober. On all of the facades, the windows are larger at the bottom and smaller at the top, as to capture the right amount of light for each space.Save this picture!© Radu MalașincuThe layout of the house uses the same principle as the facades, considering the position of the space towards public or private outlook, and the amount of received natural light. This is why towards the backyard (South) you will find primary functional areas such as the livingroom, the master bedroom and the children’s bedroom, whilst towards the street (North), the kitchen, bathrooms and the second floor terrace are positioned.This layout was primarily considered to have a functional structure.Save this picture!© Radu MalașincuThe basement contains a hobby room, the utility room and storage space. The ground floor provides the outside acces via the vestibule, to the living area and the kitchen, and a downstairs cloakroom. On the first floor you will find the master bedroom with a dressing space, the family bathroomand a small bedroom for the family’s 2 year old baby . The second floor provides the third bedroom, a library, a bathroom, a storage closet and a private terrace.Save this picture!© Radu MalașincuMaterials, Systems.For the exterior design, we used PU foam with white decorative finish, burnt pinewood, white painted steel frames for the openings and triple glazed windows with timber frames.Save this picture!© Radu MalașincuThe performant triple glazed windows and the PU thermal foam togheter with the cellulose attic insulation, creates a thermal protection that is twice as efficient to the commonly used insulation means.  A sustainable ventilation system was integrated, consisting of air tubes buried at the level of the building’s foundation.Save this picture!© Radu MalașincuRegarding the interior design, the walls were covered in protection mortar died white, and the oak floor has a natural colour. The livingroom ceiling purpusely left the exposed concrete, visible. Travertine plates were used for the acces hallway and inside the bathrooms .The staircase’s structure was built out of steel and kept with a natural lacquered appearence. Most of the furniture for the project was custom made.Project gallerySee allShow lessDaniel Libeskind on Immigration, New York City, and ‘the State of the World’Architecture NewsStudent Centre in the Arts University Bournemouth / Design Engine ArchitectsSelected Projects Share ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/777884/lama-house-lama-arhitectura Clipboard Houses CopyEngineers:CONSPRO DevelopementInteractive Design:Andrei TudorArchitects In Charge:Dan Enache, Calin RaduCity:BucharestCountry:RomaniaMore SpecsLess Specs “COPY” 2015 Area:  225 m² Area:  225 m² Year Completion year of this architecture project Photographs LAMA House / LAMA Arhitectura CopyAbout this officeLama ArhitecturaOfficeFollowProductsWoodSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesBucharestRomaniaPublished on November 30, 2015Cite: “LAMA House / LAMA Arhitectura” 30 Nov 2015. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Read commentsBrowse the CatalogLouvers / ShuttersTechnowoodSunshade SystemsCompositesMitrexPhotovoltaic Solar Cladding – BIPV CladdingMetal PanelsAurubisCopper Alloy: Nordic BronzeBathroomsGeberitBathroom Series – ONESkylightsLAMILUXGlass Skylight F100 CircularMetal PanelsTrimoQbiss One in Equinix Data CentreSignage / Display SystemsGoppionDisplay Case – Q-ClassAluminium CompositesAmerican MetalcraftAluminum Panels – Decorative Fencing for BridgesPanels / Prefabricated AssembliesULMA Architectural SolutionsWater Facade PanelDoorsLinvisibileLinvisibile Concealed Sliding Door | MareaWall / Ceiling LightsiGuzziniExterior Light – WalkyWoodPlycoWood Boards – Birch LaserplyMore products »Read commentsSave想阅读文章的中文版本吗?LAMA 住屋 / LAMA建筑事务所是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img

admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *